Keinutuoli

Tämä Ilmari Lappalaisen suunnitteleman keinutuolin runko tuli korjattavaksi ja maalattavaksi. Keinutuoli oli jo kerran aikaisemmin joutunut käsittelyn kohteeksi. Pinta oli ensin ootrattu ja sen jälkeen lakattu. Lakka olikin paikoin tosi lujassa ja työläs poistaa. Osat olivat erittäin hyvässä kunnossa ja vain kahden liitoksen liimaukset olivat pettäneet. Vanhan pintakäsittelyn poiston jälkeen maalattiin runko mustaksi asiakkaan toiveen mukaisesti. Istuinosa oli verhoilijan käsiteltävänä. Kokonaisena en päässyt keinutuolia näkemään mutta asiakas lähetti kuvan jossa uudestaan verhoiltu istuinosakin oli paikoillaan. Lopputulos oli onnistunut kaikenkaikkiaan, kyllä vanhaa kannattaa entisöidä.

Lipasto

Tämä lipasto oli ilmeisesti 70-luvun värihuumassa maalattu persoonallisen vihreäksi. Maali oli suhteellisen töisevä siklata pois. Alta paljastui kaunis koivuviilutettu pinta. Jotkut vetimistä olivat irronneet mutta laatikot muuten olivat hyväkuntoisia, vaativat vain pientä korjausta. Asiakas toivoi tummaa sävyä jonka kävin itse ohjeitten mukaan valitsemassa. Tumman petsin päälle tuli lakkapinta joka kestää taas jonkun vuosikymmenen. Lopputulos oli kieltämättä alkutilannetta parempi, myös asiakkaan mielestä.

Vanha jakkara

Tämä pieni jakkara oli jo vähän iäkkäänkin asiakkaan lapsuudenkodista joten tunnearvo oli ilmeinen. Jakkara purettiin osiin, poistettiin vanha liima liitoksista ja maali pinnoista. Istuinosa tietysti liimattiin kokoon. Hiomisen ja kasaamisen jälkeen jakkara sai uuden maalipinnan joka levitettiin pensselillä, näin saaden käsinmaalatunnäköisen pinnan kuten vanhoissa huonekaluissa monesti onkin. Lopputulos oli mieluinen.

Lasten kiikkutuoli

Tämä kiikkutuoli oli kovia kokenut. Liitokset olivat lähes kaikki irronneet, maalipinta kulunut ja yksi jalka oli mennyt poikki. Seurasi tietysti täydellinen remontti. Katkenneen jalan liimasin kokoon, kaikki osat hioin irrallaan, liimasin kasaan ja maalasin. Istuinlevyn pohjaan olivat edelliset leikkijät tehneet taideteoksia, ne jätin koskemattomaksi. Lopuksi maalasin käsin kettukarkeista tutun kuvan istuimeen. Näin pääsi vanha kiikkutuoli taas leikkeihin mukaan.

Pinnatuolit

Vanhat pinnatuolit olivat jo parhaat päivänsä nähneet. Nämä piti purkaa osiin ja poistaa maali. Uudelleen kasauksen jälkeen pintaan laitettiin aina tyylikäs musta.

Tuolit

Nämä tuolit olivat asiakkaan mukaan 30- tai 40-luvulta. Nämä haluttiin samannäköisiksi kuin alunperin. Eli vanha lakka ja petsaus pois siltä osin kuin oli tarpeen. Irronneet liimaukset korjattiin tietysti myös. Yllättävän hyvässä kunnossa olivatkin. Saman värinen petsi pintaan ja päälle lakkaus ja taas mennään seuraava ja ehkä sitäkin seuraava sukupolvi.

Kolme pinnatuolia

Maalipinnat ja verhoilu olivat jo päässeet kärsimään vuosien saatossa. Muutama liimauskin oli pettänyt. Rungot korjasin ja maalasin. Poistin istuinosista vanhat verhoilut ja täytteet. Laitoin tilalle uudet täytteet ja asiakkaan itse valitseman kankaan. Tällaisen verhoilun saatan tehdä, vaikeammat jätän niille jotka sen oikeasti osaavat. Näin vanhoihin tuoleihin tuli ilme joka sopii tähän päivään ja asiakkaan sisustukseen.